ویژگی های کارآفرینان موفق

ویژگی های کارآفرینان موفق
یک‌شنبه 21 مرداد 1403

چگونه می‌توانیم ویژگی های کار آفرینان موفق را در خود ایجاد کنیم؟

ممکن است تا به حال واژه کار آفرین بارها به گوشتان خورده باشد و به کار آفرینی فکر کرده باشید یا ممکن است هدف شما این باشد که به یک کارآفرین موفق تبدیل شوید و این هدف را با جدیت دنبال کنید. به نظر شما برای تحقق این هدف گام نخست چیست؟ ابتدا باید بدانیم کار آفرینی چیست و مهم‌تر از آن چه چیزی نیست و سپس به سراغ ویژگی های کار آفرینان موفق برویم تا ببینیم چقدر به آن‌ها شباهت داریم یا باید چه ویژگی‌های را در خود پرورش دهیم. در این مقاله با ما همراه باشید تا در مسیر پر چالش کار آفرینی به درستی هدایت شوید.

کار آفرینی چه چیزهایی نیست!

شاید عموم مردم با شنیدن واژه کار آفرینی به فکر شروع یک کسب و کار می‌افتند، اما شروع هر کاری به معنای کار آفرینی نیست! بهتر است برای روشن شدن اینکه کار آفرینی چیست به اینکه کار آفرینی چه چیزهایی نیست بپردازیم.

اشتغال زایی با کار آفرینی متفاوت است

اصولا به شروع هر کسب و کار و استخدام نیروهای جدید اشتغال زایی می‌گویند که بسیار به افزایش و توزیع پول در یک کشور کمک می‌کند. اما کار آفرینی زمانی اتفاق می‌افتد که فرد یا افرادی یک منبع بدیع و جدید از ثروت را در جامعه خلق کنند. بنابراین به نظر می‌رسد اینجا به یکی از ویژگی ‌های کار آفرینان موفق رسیدیم، یعنی آن‌ها متفاوت فکر و عمل می‌کنند!

image

هر مدیری کار آفرین نیست!

بعضی اوقات به اشتباه تصور می‌شود مدیر یک کسب و کار،کار آفرین است. اما مدیریت در مواردی چون ریسک پذیری، نوآوری، شایستگی، انگیزه و... با کار آفرینی فرق دارد. به عبارتی یک کار آفرین موفق باید یک مدیر مدبر و متبحر باشد و ویژگی‌های مدیریتی را به خوبی در خود پروش داده باشد اما این رابطه دو طرفه نیست و هر مدیری کار آفرین نیست.

شروع هر کسب و کاری به معنای کار آفرینی نیست!

کسب و کار چیست؟ هر نوع فعالیتی که منجر به کسب پول شود کسب و کار نامیده می‌شود، بنابراین یک مغازه دار یا یک دست فروش نیز کسب و کاری دارد. اما کار آفرینی ویژگی‌های منحصر به فردی دارد. تا به اینجا علامت سوال‌های زیادی در ذهنتان ایجاد شده است. به خواندن ادامه دهید تا علامت سوال‌ها یکی یکی برطرف شوند تا به جواب این سوال مهم برسیم: ویژگی های کارآفرینان موفق چه چیزهایی هستند؟

کار آفرینی به عنوان یک سبک زندگی، نوآوری و خلق ارزش

کلمه کار آفرینی ریشه فرانسوی دارد و معنای آن تعهد به انجام کاری است. اولین تعریف کار آفرینی به سال ۱۷۳۲ باز می‌گردد. اقتصاد دانی به نام کانتیلون کار آفرینی را چنین تعریف کرد: شخصی که محصولی را می‌خرد، به آن ارزشی را اضافه کرده و آن را توسعه می‌دهد سپس آن را با قیمت بالاتری می‌فروشد. اما بعدها تعاریف گسترده‌تری ارائه شد.

image
شومپر می‌گوید: کار آفرینی یعنی کالایی جدید را در بازار عرضه کنیم، روش تولید تازه‌ای ابداع کنیم یا منابع جدیدی برای کسب و کارمان بیابیم. با این تعریف یکی از ویژگی های کار آفرینان موفق و کار اصلی یک کار آفرین نو آوری است.
مکللند تعریف گسترده‌تری ارائه می‌دهد و کار آفرینی را نوعی سبک زندگی می‌داند که اساس این سبک زندگی را، خطر پذیری، جاه طلبی، خلاقیت و ابداع، علاقه و عشق به کار، خلق ارزش، تلاش مستمر، مثبت اندیشی، آرمان گرایی و... می‌داند. بنابراین اگر با این تعریف به کارآفرینی نگاه کنیم، هر شکستی مقدمه یک پیروزی است و باید از هر فرصتی برای آموزش و یادگیری استفاده کرد. در این تعریف اصل و انگیزه اولیه کسب پول و ثروت نیست بلکه درآمد معیاری برای نتیجه و موفقیت در کار آفرینی است.
جامع‌ترین تعریف کارآفرینی را هیسریچ و پیترز ارائه می‌دهند. این تعریف بر چهار اصل استوار است:
موسسین دیجی کالا
  • یک کار آفرین باید بتواند چیز جدید و ارزشمندی خلق کند و خلق ارزش از ویژگی‌ های کار آفرینان موفق است.
  • کار آفرینی نیاز به زمان و تلاش مستمر دارد و با صرف زمان چیزی ارزشمند خلق می‌شود.
  • کار آفرینی ریسک و خطرات مالی دارد و یک کار آفرین موفق باید این ریسک‌ها را در نظر بگیرد و آن‌ها را مدیریت کند.
  • در انتها، یک کار آفرینی موفق رضایت، استقال مالی و جریان ثروت را در جامعه به دنبال دارد.

کار آفرینی چیست و چه انواعی دارد؟

تا به اینجا باید ذهنتان کمی نسبت به کار آفرینی و ویژگی های کار آفرینان موفق روشن شده باشد. در این قسمت می‌خواهیم به این سوال پاسخ دهیم که فرآیند کار آفرینی دقیقا شامل چه مواردی می‌شود و چه انواعی دارد؟
  • یک کار آفرین باید بتواند از فرصت‌ها برای ایجاد ثروت استفاده کند و ابتدا باید بتواند فرصت مناسب برای خلق ثروت را شناسایی کند.
  • کار آفرین باید بتواند هدایت‌های لازم برای ایجاد یک سازمان جدید را انجام دهد.
  • یکی دیگر از ویژگی های کار آفرینان موفق توسعه و بسط دادن فرصت‌ها و کارهای نوآورانه همراه با خطر است.
  • کار آفرینان باید همواره به دنبال فرصت‌ها باشند و آن‌ها را دنبال کنند حتی اگر منابعی برای تحقق آن فرصت به ارزش و ثروت در آن زمان وجود نداشته باشد.
مسعود صرامی برجسته ترین کارآفرین استان اصفهان و بنیانگذار شهرک سلامت و سیتی سنتر اصفهان میباشد.

مواردی که به آن اشاره شد، تعاریف کلی کار آفرینی و اشاره‌ای به ویژگی های کار آفرینان موفق بود اما کار آفرینی انواع مختلفی دارد که هرکدام تعریف خاص خود را دارند. این موارد شامل: کار آفرینی فردی، اجتماعیَ اکتسابی، سازمانی، ابتکاری، فرصت گرایانه، اداری و... است.

ویژگی های کار آفرینان موفق: کنترل داخلی مرکزی دارند

بسیاری از افراد در مواجه به سختی‌ها و شرایط زندگی تسلیم سرنوشت هستند و کنترل زندگی خود را در دستان خود نمی‌بینند. کار آفرینان موفق زندگی، کار و بخش بزرگی از اتفاقات را در دستان خود می‌بینند و برای تحقق اهداف خود به درستی برنامه ریزی کرده و آینده را با قطعیت بیشتری می‌سازند.

ریسک پذیر هستند

اصولا هر کار جدید و بزرگی مقداری ریسک و خطر دارد زیرا تا به حال کسی عینا همان کار را نکرده است. اگر فردی نتواند از دایره امن خود خارج شود و ریسک پذیر نباشد نمی‌تواند کارهای جدید انجام دهد زیرا همیشه از شکست خواهد ترسید. البته این بدین معنا نیست که بی گدار به آب زده و بدون مطالعه، علم، مشورت و آگاهی هر کاری را انجام دهیم اما با پیش بینی‌های درست، اندکی ریسک پذیری را باید در خود پرورش دهیم.

image

ویژگی‌ های کار آفرینان موفق: به دنبال استقلال هستند

اصولا افراد وابسته که حتی نمی‌توانند یک تصمیم ساده را به تنهایی بگیرند هیچ‌گاه نمی‌توانند کار آفرین موفقی شوند. به عبارتی یک کار آفرین باید بتواند خودش رییس خودش باشد و مستقل تصمیم بگیرد و توانایی عمل داشته باشد. تاکید می‌کنیم تمایل به استقلال به معنای یک دندگی و عدم مشورت گیری نیست بلکه به معنای وابسته نبودن است. تمایل به استقلال و ساختن شخصیتی مستقل یکی از مهم‌ترین ویژگی های کار آفرینان موفق است.

ویژگی های کار آفرینان موفق: تحمل عدم قطعیت و ابهام را دارند

اصولا هر ریسک و کار تازه‌ای اندکی عدم قطعیت با خود به همراه دارد. کار آفرین موفق باید بتواند عدم قطعیت را به عنوان بخشی از زندگی و کار ببیند و به جای حس تهدید و از دست دادن کنترل تا جای ممکن ابهامات را روشن کرده و مابقی آن‌ها را بپذیرد.

مسئولیت پذیر هستند

مسئولیت پذیری در بحث کار آفرینی بسیار مهم است و می‌توان گفت با مطلب مرکز کنترل داخلی مرتبط است. یک کار آفرین باید بتواند نسبت به کار خود متعهد و مسئولیت پذیر باشد و سرنوشت کسب و کار خود را در دست بگیرد.

image
 به عبارتی افرادی که در زندگی خود همواره اتفاقات بد را گردن دیگران میندازند و خود را مبرا از هر گونه تقصیری می‌بینند، نمی‌توانند کار آفرین شوند. زیرا یک کار آفرین تا جای ممکن مسئولیت و اداره امور را در دست می‌گیرد و در شرایط عدم قطعیت نیز کار را رها نمی‌کند. به عبارتی  یکی از ویژگی‌ های کار آفرینان موفق میل و خواسته آن‌ها به موفقیت است و از انجام هرکار درستی در این راه دریغ نمی‌کنند.

ویژگی های کار آفرینان موفق: آینده نگر هستند

یک کار آفرین موفق از اتفاقات گذشته درس می‌گیرد و از آن به عنوان سوخت برای تصمیمات بهتر آینده استفاده می‌کند. کار آفرین باید همواره نگاه رو به جلو داشته باشد و فرصت‌های آینده را پیش بینی کرده و روی آن‌ها سرمایه گذاری کند. ویژگی آینده نگری به کار آفرین امکان برنامه ریزی، بالا بردن آگاهی و علم برای کاهش عدم قطعیت و اقدامات موثر را می‌دهد.

image

جمع بندی

در این مقاله یاد گرفتیم که کار آفرینی چیست و چه چیزی نیست. مهم‌ترین ویژگی کار آفرینی نوآوری و خلق ارزشی جدید است تا منبع ثروت جدیدی در جامعه ایجاد شود و خرید و فروش رونق بیشتری یاید. امید است افراد با ایجاد ویژگی های کار آفرینان موفق در خود بتوانند در حوزه‌های مورد نیاز جامعه مشاغل نو و بدیع ایجاد کنند.
کلمه کلیدی: ویژگی های کار آفرینان موفق












 
سوال یا نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید
نویسنده
authorنوید کوهی
مقالات مرتبط
سفارش طراحی لوگوی ارزان با بهترین قیمت با بیش از 200+ نمونه

سفارش طراحی لوگوی ارزان با بهترین قیمت با بیش از 200+ نمونه

طراحی لوگوی ارزان شعار اصلی برخی از شرکت‌های طراحی است که صاحبان مجموعه‌های نوپا را برای ثبت سفارش طراحی به تکاپو وا می‌دارد. با توجه به رقابت بالایی که بین شرکت‌های مختلف وجود دارد، تبلیغات و لوگوی مناسب تأثیر مهمی بر وجهه یک برند دارد. لوگوی یک مجموعه باید هویت شرکت موردنظر را به بهترین شیوه ممکن به مشتریان معرفی نماید. به همین دلیل انتخاب و طراحی لوگوی مناسب اهمیت بالایی دارد و باید با وسواس زیادی انجام گیرد.
✍🏻 نوید کوهی
ادمین سایت کیست؟ مدیریت سایت، حقوق و وظایف برای مدیران و کارجویان

ادمین سایت کیست؟ مدیریت سایت، حقوق و وظایف برای مدیران و کارجویان

ادمین سایت یا مدیر وبسایت یک موقعیت شغلی بسیار پر مخاطب و فنی است که نیاز به آگهی کامل در حوزه مدیریت سایت دارد و ادمین سایت می تواند وظایف متفاوت و متعددی را ...
✍🏻 میلاد رضایی
چگونه از محصول خود عکس بگیریم؟ 5 گام عکاسی از محصول با گوشی همراه

چگونه از محصول خود عکس بگیریم؟ 5 گام عکاسی از محصول با گوشی همراه

عکاسی از محصولات حتی با گوشی، یکی از عناصر حیاتی در جذب مشتریان و افزایش فروش آن‌ها است. عکس محصول بیش از 34% بروی تصمیم گیری مخاطبین تاثیر گذار است و همچنین وجود تصویر با کیفیت و مشتری محور نیز باعث 43% تاثیرگذاری بیشتر بر روی مشتری است.
✍🏻 نوید کوهی

برای شروع یک کسب و کار رویایی آماده اید؟

هنوز شک دارید! برای مشاوره تماس بگیرید:۰۲۱-۴۷۶۲۳۰۳۰