چطور برای فروشگاه اینترنتی سایت مپ درست کنیم و باعث بهبود سئو شویم؟

چطور برای فروشگاه اینترنتی سایت مپ درست کنیم و باعث بهبود سئو شویم؟
یک‌شنبه 30 دی 1403
داشتن یک مپ یا نقشه در وب‌سایت، از نان شب هم واجب‌تر است. اگر دلیلش را نمی‌دانید باید بگوییم که بدون نقشه، سایت شما در نتایج موتورهای جستجو به‌خوبی ظاهر نمی‌شود. 

شهری را تصور کنید که نقشه راه ندارد؛ قطعاً مسافران نمی‌توانند خیابان‌های آن را به‌راحتی پیدا کنند. حالا به‌جای شهر در این مثال، وب‌سایت خودتان را در نظر بگیرید و صفحات مختلف سایت شما نیز، همان خیابان‌های شهر هستند. افرادی که وارد شهر می‌شوند نیز همان ربات‌های خزنده گوگل هستند که فقط با کمک نقشه‌ای که طراحی کرده‌اید، می‌توانند صفحات مختلف سایت شما را شناسایی کنند. ما در این مقاله به شما کمک کرده‌ایم تا باتکیه‌بر مهارت‌های خودتان، یک سایت مپ بسازید و به‌درستی دیده شوید.
 

سایت مپ چیست؟

سایت مپ یک فایل متنی با زبان XML است. دلیل انتخاب زبان XML برای ساخت sitemap، به فرمت خاص این زبان مربوط می‌شود. این فرمت برای تمام موتورهای جستجو قابل‌تأیید است و به سایت مپ شما کمک می‌کند، به‌درستی توسط موتورهای جستجو شناسایی شود. فایل متنی موردنظر یا همان سایت مپ، شامل لیستی از تمام صفحات مهم سایت شما می‌شود. به عبارتی، با ایجاد سایت مپ، شما url تمام صفحات سایت را در یک فایل متنی قرار داده و در اختیار گوگل گذاشته‌اید.
 

 چطور برای فروشگاه اینترنتی سایت مپ درست کنیم؟ 

سه روش اصلی برای ساخت سایت مپ وجود دارد که متناسب با نیازها و شرایط شما می‌توانند انتخاب شوند. در ادامه به معرفی این روش‌ها پرداخته‌ایم.
 

1.ساخت دستی سایت مپ

این روش برای سایت‌های کوچک و حرفه‌ای که به دنبال کنترل کامل بر سایت مپ هستند، مناسب است. در روش ساخت دستی، شما باید خودتان یک فایل XML به نام  sitemap.xml ایجاد کنید و آدرس صفحات وب‌سایت را به‌صورت دستی وارد نمایید.
 

2.استفاده از افزونه‌ها

یکی از آسان‌ترین روش‌ها برای ساخت نقشه سایت، استفاده از افزونه‌های وردپرس است. این افزونه‌ها، سایت مپ را به طور خودکار ایجاد کرده و تمامی صفحات جدید سایت را نیز به نقشه اضافه می‌کنند. این روش برای وب‌سایت‌های بزرگ بسیار مناسب است؛ چراکه به‌روزرسانی‌های سایت مپ را به طور مداوم انجام می‌دهد.
 

3.ساخت سایت مپ با کمک ابزارهای آنلاین

علاوه بر دو روش قبلی، از ابزارهای آنلاین هم می‌توانید استفاده کنید. در این زمینه می‌توان سایت sitemaps.com را به‌عنوان یک ابزار رایگان معرفی کرد. با واردکردن آدرس سایت در این ابزار، می‌توانید یک سایت مپ حرفه‌ای بسازید. اگر از آن دسته افرادی هستید که نمی‌خواهید از افزونه‌ها استفاده کنید یا پلتفرم سایت شما چیزی به جز وردپرس است، ابزارهای آنلاین روشی مفید برای ساخت سایت مپ خواهند بود.

image

ساخت سایت مپ با دو افزونه معروف  Rankmath و Yoast SEO

دو افزونه کاربردی در وردپرس وجود دارند که ساخت نقشه سایت را بسیار آسان کرده‎اند. Rankmath و Yoast SEO، دو افزونه معروف در وردپرس هستند که با کمک آنها می‌توانید، نقشه سایت را طراحی کنید. در ادامه، کار با این دو افزونه را توضیح می‌دهیم.
 

ساخت نقشه سایت با افزونه Yoast SEO

افزونه Yoast SEO، ابزاری کاربردی و قدرتمند در وردپرس است که نقش مهمی در بهینه‌سازی سایت دارد. با کمک افزونه یواست سئو، نقشه سایت خود را به‌صورت خودکار ایجاد می‌کنید. در ادامه، نحوه ساخت نقشه از طریق یواست سئو را مرحله‌به‌مرحله توضیح داده‌ایم.
 

مرحله اول: نصب پلاگین Yoast SEO

قبل از هر چیز، طی مراحلی که در ادامه آورده‌ایم، افزونه یوست سئو را نصب کنید:
  1. به داشبورد وردپرس بروید.
  2. به قسمت Plugins رفته و گزینه  Add Newرا انتخاب نمایید.
  3. در کادر جست‌وجو، عبارت Yoast SEO را تایپ کنید و سپس برای نصب و فعال‌کردن آن اقدام نمایید.
 

مرحله دوم: فعال‌کردن سایت مپ در یواست سئو

پس از نصب افزونه یواست باید آن را فعال کنید. دوباره وارد افزونه شوید و مراحل زیر را طی کنید:
  1. در منوی SEO، گزینه General را انتخاب نمایید.
  2. به تب Features بروید و گزینه XML Sitemaps را در این قسمت فعال کنید.
image

مرحله سوم: بررسی سایت مپ

در حال حاضر، سایت مپ شما ساخته شده است؛ فقط باید مطمئن شوید که کار می‌کند یا خیر. برای اطمینان از عملکرد سایت مپ، دوباره به تب SEO بروید. وارد زیرمنوی General شوید و گزینه See the XML sitemap
را انتخاب کنید. درصورتی‌که مراحل را به‌درستی انجام داده باشید، با ورود به این بخش، سایت مپ در مرورگر باز خواهد شد و لیستی از صفحات سایت خود را می‌بینید.
 

ساخت سایت مپ با پلاگین Rankmath

چطور برای فروشگاه اینترنتی سایت مپ درست کنیم؟ پلاگین رنک مث نیز ابزاری حرفه‌ای برای ساخت سایت مپ و بهینه‌سازی سایت محسوب می‌شود. برای نصب و فعال‌سازی این افزونه نیز، مراحل مشابه با پلاگین یواست سئو را دنبال کنید؛ با این تفاوت که به‌جایYoast SEO ، باید گزینه Rankmath را انتخاب نمایید. در مرحله بعد، به پیشخوان وردپرس بروید و از منوی Rankmath، گزینه Sitemap Settings را انتخاب کنید. در این بخش می‌توانید تنظیمات دقیق سایت مپ را انجام دهید. 
در قسمت تنظیمات، از فعال‌بودن XML Sitemap مطمئن شوید. البته این گزینه به طور پیش‌فرض فعال است. پیکربندی انواع محتوا در تنظیمات سایت مپ، اقدامی بعدی شما خواهد بود. شما می‌توانید از طریق تنظیمات مشخص کنید که کدام نوع از محتوا مانند صفحات، محصولات و نوشته‌ها، در سایت مپ قرار بگیرند. انتخاب این موارد بر اساس نیازهای شما انجام خواهد شد.
آخرین مرحله از ساخت سایت مپ با افزونه رنک مث، ثبت لینک نقشه سایت است. لینک سایت مپ را که به‌صورت yoursite.com/sitemap_index.xml نمایش داده می‌شود، در ابزار Google Search Console ثبت کنید. این کار باعث می‌شود موتورهای جستجو، برای ایندکس سایت مپ شما بهتر عمل کنند.

image

چالش‌های رایج دررابطه‌با ساخت سایت مپ

زمانی که سایت مپ می‌سازید، ممکن است چالش‌های مختلفی را تجربه کنید. این چالش‌ها باعث مشکلاتی مثل عدم ایندکس صفحات سایت خواهند شد. در ادامه به رایج‌ترین چالش‌های موجود در این زمینه پرداخته‌ایم.
 

ایجاد مشکل در به‌روزرسانی خودکار سایت مپ

سایت مپ باید با افزودن صفحات جدید به‌روزرسانی شود. اما در برخی مواقع، به دلیل عدم پشتیبانی افزونه  یا تنظیمات اشتباه، به‌روزرسانی سایت مپ دچار مشکل می‌گردد. راهکارهای ارائه شده برای حل این چالش به شرح زیر است: 
  • بررسی مجوزهای هاست
  • بررسی تنظیمات پلاگین
  • استفاده از ابزارهای به‌روز
  • حذف و نصب مجدد پلاگین
  • بررسی فایل robots.txt
 

چالش سایت مپ بسیار بزرگ

سایت مپ یک سایت‌ بزرگ، به دلیل قراردادن لیستی طولانی از url، با اختلال روبرو می‌شود. در چنین شرایطی، ارسال سایت مپ به گوگل دچار مشکل می‌شود؛ چراکه گوگل محدودیت‌هایی را برای حجم فایل‌های وب‌سایت در نظر گرفته است. چندین راهکار برای رفع این چالش وجود دارد:
  • تقسیم سایت مپ به دسته‌بندی‌های مختلف
  • کاهش تعداد urlها
  • استفاده از نقشه سایت فعال و پویا    
  • فشرده‌سازی فایل سایت مپ
 

خطاهای مربوط به ربات‌های خزنده موتور جستجو (Crawl Errors)

در برخی مواقع، ربات‌های خزنده موتورهای جستجو، قادر به خواندن سایت مپ شما نیستند و به همین دلیل خطاهایی در این زمینه صورت می‌گیرد. دلایل مختلفی مثل دسترسی نادرست به فایل و لینک‌های خراب، می‌توانند عامل بروز مشکل باشند. راهکارهای زیر را برای حل این چالش دنبال کنید:
  • استفاده از ابزارهای آنالیز سایت
  • بررسی لینک‌های موجود در سایت
  • رفع خطاهای ۴۰۴
  • به‌روزرسانی فایل robots.txt
  • بررسی سرور
 
image

چالش عدم شناسایی برخی از صفحات سایت

گاهی ممکن است تعدادی از صفحات سایت در نقشه سایت مپ نمایش داده نشوند و ایندکس‌شدن آنها توسط گوگل با اختلال مواجه شود. چند راه‌حل مفید برای رفع این مشکل عبارت‌اند از:
  • بررسی تنظیمات نقشه سایت
  • اضافه‌کردن صفحات به‌صورت دستی
  • به‌روزرسانی افزونه‌ها
  • بررسی تنظیمات URL
  • چک نمودن مجوزهای صفحه
 

چالش‌های مربوط به URLها

وجود URLهای نادرست در نقشه سایت، در ایندکس‌شدن صفحات سایت اختلال ایجاد می‌کند. برای رفع این مشکل، راهکارهای زیر را امتحان کنید:
  • بررسی ساختار URLها
  • استفاده از URLهای بهینه
  • آپدیت فایل سایت مپ
  • اصلاح لینک‌های شکسته
 

کلام آخر

چطور برای فروشگاه اینترنتی سایت مپ درست کنیم؟ ما در این مقاله سعی کردیم به این سوال با زبانی ساده پاسخ دهیم. یکی از تکنیک‌های مهم در زمینه سئو، استفاده از سایت مپ است. با ساخت سایت مپ می‌توانید جایگاه بهتری در نتایج گوگل پیدا کنید و بهتر دیده شوید. روش‌های مختلفی برای ساخت سایت مپ وجود دارد که استفاده از افزونه‌ها و ابزارهای آنلاین، راحت‌ترین روش‌ها در این زمینه به‌حساب می‌آیند. در انتها از شما می‌خواهیم سؤالات و نظرات خود را در مورد سایت مپ، در کامنت‌ها بپرسید.
سوال یا نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید
نویسنده
authorتیم نویسندگان سپهر
رویاتو بساز!همین الان فروشگاه اینترنتی خودت رو بساز (کاملا رایگان)
با صندوق فروشگاهی، هم حضوری
بفروش هم آنلاین!

برای شروع یک کسب و کار رویایی آماده اید؟

هنوز شک دارید! برای مشاوره تماس بگیرید:۰۲۱-۴۷۶۲۳۰۳۰