چک ‌لیست سئو برای مدیران فروشگاه اینترنتی 2025؛ چک‎ لیستی که هر مدیر باید داشته باشد

چک ‌لیست سئو برای مدیران فروشگاه اینترنتی 2025؛ چک‎ لیستی که هر مدیر باید داشته باشد
یک‌شنبه 7 بهمن 1403
فروشگاه‌های اینترنتی برای جلب‌توجه در دنیای پرجمعیت دیجیتال، با نبرد سختی روبرو هستند. اگرچه برای موفقیت‌های سریع، تبلیغات پولی کارایی بیشتری دارند اما داشتن یک استراتژی سئوی قدرتمند نیز باعث رشد سایت شما خواهد شد. به همین دلیل است که ما چک ‌لیست سئو برای مدیران فروشگاه اینترنتی 2025 را آماده کرده‌ایم. آیا برای افزایش ترافیک ارگانیک در فروشگاهتان آماده هستید؟ پس بیایید این چک لیست را بررسی کنیم.
 

تحقیق کلمات کلیدی

هر روز، گوگل بیش از 8.5 میلیارد جستجو را پردازش می‎کند و بیش از 90 درصد از جستجوگرها احتمالاً روی اولین مورد از نتایج کلیک می‌کنند. برای فروشگاه‌های اینترنتی، تحقیق کلمات کلیدی، جزء ضروری هر استراتژی بهینه‌سازی موتور جستجو (SEO) است. باید این موضوع را درک کنید که مشتریان بالقوه شما برای یافتن محصولاتی که می‎فروشید به دنبال چه عباراتی هستند. 
باید به دنبال این باشید که چگونه می‌توانید وب‌سایت خود را بهتر بهینه کنید تا به مشتریان کمک کنید آن را پیدا کنند. با درک نحوه انجام تحقیقات کلمات کلیدی، کسب‌وکار آنلاین شما می‌تواند به طور قابل‌توجهی رتبه‌بندی خود را افزایش دهد و این منجر به دیده‌شدن بیشتر و افزایش نرخ تبدیل می‌شود.

چک لیست سئو

بهبود تجربه کاربری UX

با رقابت شدید امروزی در فضای تجارت الکترونیک، متمایزکردن فروشگاه آنلاین شما بسیار دشوار است. در حال حاضر، مشتریان گزینه‌های بی‌شماری برای خرید دارند، بنابراین کسب‌وکارها باید تلاش کنند تا مشتری را مجبور کنند به‌اندازه کافی در وب‌سایت بمانند تا خرید کنند. 

باوجود رقابت زیاد، وابستگی صرف به محصولات با کیفیت بالا، برای جلوتر ماندن از منحنی و موفقیت در دنیای تجارت الکترونیکی، کافی نخواهد بود. یکی از اقدامات مهم در این زمینه، توسعه یک طراحی UX خوب، برای بهبود تجربه خرید در وب‌سایت‌ فروشگاهی شما است. 

یک راه عالی برای بهبود تجربه کاربری UX وجود دارد؛ افزودن یک درگاه پرداخت امن. این اقدام، برای محافظت از مشتریان در برابر تهدیدات رایج، مانند آلودگی به بدافزار در حین انجام معاملات آنلاین صورت می‌گیرد. اگر وب‌سایت شما یک تجربه خرید یکپارچه را ارائه ندهد، مشتریان، سایت شما را رها کرده و از رقیبتان خرید خواهند کرد. راهکارهای زیر برای ارتقای UX ضروری است:
  • سایت را برای استفاده در موبایل، بهینه‌سازی کنید.
  • سرعت بارگذاری صفحات را افزایش دهید.
  • فرایندهای پرداخت آسان و ایمن را پیاده‌سازی کنید.
  • از بازخورد مشتری برای بهبود تجربه کاربری استفاده نمایید و نظرات را نمایش دهید.
  • توضیحات محصول خود را بهینه کنید.
  • برای مشتریان خود پاداش در نظر بگیرید.
 
بهبود تجربه کاربری

بهینه‌سازی صفحات محصول

شما باید عنوان‌ها و صفحات محصول را در سایت خود بهینه کنید تا نرخ کلیک را بالا ببرید. متادیتا و توضیحات ناقص می‌تواند درصد بالایی از مشتریان را از فروشگاه شما فراری دهد. برای بهینه‌سازی صفحات محصول، راهکارهای موثری وجود دارد که در ادامه به چند مورد از آنها اشاره می‌کنیم:
  • عنوان صفحه (Title Tag) باید حاوی کلمات کلیدی و نام محصول باشد. باید عنوان جذابی بنویسید و نرخ کلیک را بالا ببرید.
  • توضیحات متا (Meta Description)   باید شامل کلمه کلیدی و خلاصه‌ای از محصول باشد و کاربر را برای کلیک تشویق کند.
  • از کلمات کلیدی مرتبط با محصول در متن‌ها، عنوان‌ها و تگ‌های تصویر استفاده کنید. علاوه بر این، کلمات کلیدی طولانی را هم در نظر داشته و از آنها استفاده نمایید. این کلمات کمتر رقابتی هستند.
محصول را به طور دقیق و جذاب توصیف کنید و تمام مزایای آن را با زبان ساده بنویسید.
 

سئوی تصاویر سایت

تصاویر در یک وب‌سایت به دلایل زیادی به جز جذابیت بصری مهم هستند. استفاده صحیح از تگ alt در تصاویر باعث می‌شود موتورهای جستجو، ایندکس تصاویر را بهتر انجام دهند. علاوه بر این، کیفیت تصاویری که انتخاب می‌کنید و سرعت بارگذاری آنها نیز اهمیت زیادی دارد. باید از تصاویر باکیفیتی استفاده کنید که حجم آنها پایین باشد و بیننده بدون معطلی آن را مشاهده کند.

سئوی تصاویر
 

لینک‌های داخلی بهینه 

لینک‌های داخلی، لینک‌هایی هستند که از یک صفحه به صفحه دیگر در همان دامنه اشاره می‌کنند. درصورتی‌که لینک‌های داخلی سایت را بهینه کنید، می‌توانید جایگاه خود را در رتبه‌بندی گوگل بالا ببرید. نکات زیر را دررابطه‌با لینک‌های داخلی در نظر داشته باشید:
  • از انکر تکست (Anchor Text) مناسب استفاده کنید. متن لنگر یا انکر تست، همان کلماتی هستند که به صفحه دیگر لینک می‌شوند. این متن باید صفحه مقصد را به‌خوبی توصیف کنید تا موتورهای جستجوی، صفحه مقصد را بهتر درک کنند.
  • صفحات مهم سایت خود را در نظر داشته باشید و به آنها بیشتر لینک بدهید. این کار باعث افزایش اعتبار این صفحات و بیشتر دیده‌شدن آنها می‌شود.
  • از لینک‌های متنوع استفاده کنید؛ مثل لینک‌های متنی، دکمه‌ها و تصویرها.
  • از لینک‌های شکسته اجتناب کنید. به‌هیچ‌وجه نباید لینک شما به صفحات 404 اشاره کند؛ زیرا در تجربه کاربری تاثیر منفی زیادی دارد.
  • تعداد لینک‌های داخلی نباید زیاد باشند؛ زیرا  باعث سردرگمی موتورهای جستجو و کاربران می‌شوند.
 

ساختار URL

ساختار URL را در چک ‌لیست سئو برای مدیران فروشگاه اینترنتی 2025 جدی بگیرید. ساختار URL باید خوانا و قابل‌فهم باشد تا موتورهای جستجو، صفحه را بهتر درک کنند. نکات زیر را دررابطه‌با ساختار URL در نظر داشته باشید:
  • URL باید ساده و مختصر باشد و از کاراکترهای غیرضروری اجتناب کنید.
  • موتورهای جستجو، خط تیره (-) را به‌عنوان جداکننده شناسایی می‌کنند؛ به همین دلیل از این کاراکتر برای جداکردن کلمات استفاده کنید.
  • از پارامترهای اضافی استفاده نکنید؛ زیرا باعث سردرگمی می‌شوند.
  • سایت شما حتماً باید از پروتکل HTTPS استفاده کند. این پروتکل علاوه بر ارتقای امنیت سایت شما، در رتبه‌بندی گوگل نیز نقش مهمی دارد.
 نقشه سایت

نقشه سایت

سایت مپ، ابزاری مهم در سئو به‌حساب می‌آید. نقشه سایت به موتورهای جستجو کمک می‌کند صفحات سایت شما را بهتر و سریع‌تر ایندکس کنند. اگر سایت فروشگاهی شما بزرگ باشد، این ابزار بسیار کاربردی و مهم خواهد بود. سایت مپ به کاربران نیز کمک می‌کند به‌راحتی به در بین صفحات مختلف سایت شما حرکت کنند و این باعث بهبود تجربه کاربری می‌شود. این موضوع، نرخ پرش (Bounce Rate) را کاهش می‌دهد و زمان ماندگاری کاربر را افزایش می‌دهد.
 

نشانه‌گذاری اسکیما (Schema Markup)

از نشانه‌گذاری اسکیما (Schema Markup) استفاده کنید. این نشانه‌گذاری، اطلاعات مثل قیمت محصولات، آدرس، ستاره‌های امتیازدهی و غیره را به نتایج جستجو اضافه می‌کند و نرخ کلیک را افزایش می‌دهد. در واقع با کمک این نشانه‌گذاری، اطلاعات بیشتری به موتورهای جستجو می‌دهید. برای استفاده از نشانه‌گذاری اسکیما می‌توانید از روش‌ها و ابزارهای مختلفی کمک بگیرید.
 

مدیریت خطاها

هرگونه مشکل و خطا در ساختار فنی و محتوای وب‌سایت شما می‌تواند تأثیر منفی در ایندکس‌شدن توسط موتور جستجو بگذارد. شما باید برای شناسایی و رفع خطاهای موجود تلاش کنید. با کمک ابزارهای سئو مثل Google Search Console ، خطاهایی مثل لینک‌های شکسته، خطاهای ایندکس و مشکلات فنی را شناسایی کنید. انواع خطاهای مختلف در سایت به شرح زیر است:
  • خطای 404: این خطا زمانی اتفاق می‏افتد که دسترسی به صفحه برای کاربر یا موتور جستجو مقدور نیست.
  • خطای سرور یا 500: این خطا ناشی از سرور سایت است و در بارگزاری صفحات، اختلال ایجاد می‎کند.
  • خطای لینک‌های شکسته: لینک‌های شکسته به صفحات غیرقابل‌دسترس اشاره می‌کنند و باید آنها را اصلاح کنید.
  • مشکلات متاتگ‌ها:  متاتگ‌ها (meta tag)، عناصر HTML هستند. اصلاح متاتگ‌های خالی، تکراری و نادرست را در نظر داشته باشید.
 

تحلیل و پیگیری

به‌عنوان آخرین مورد از چک‌لیست سئو، باید به موضوع مهم آنالیز و تحلیل سئوی سایت اشاره کنیم. شما می‌توانید با استفاده از ابزارهای آنالیتیک مثلGoogle Analytics ، عملکرد وب‌سایت خود را پیگیری کنید. با بررسی داده‌های موجود در این ابزارها، با مشکلات سایت خود آشنا می‌شوید. همچنین، نتایج ابزارهای آنالیتیک به شما کمک می‌کند استراتژی‌های سئو را در سایت خود بهبود ببخشید.
 

کلام آخر در مورد چک ‌لیست سئو برای مدیران فروشگاه اینترنتی 2025

داشتن چک ‌لیست سئو برای مدیران فروشگاه اینترنتی 2025، لازمه هر کسب‌وکار اینترنتی است. شما برای فروش بهتر محصولات خود در دنیای دیجیتال، به بهینه‌سازی موتور جستجو یا سئو نیاز دارید. ما در این مطلب سعی کردیم چک‌لیست جامعی را در اختیار شما قرار دهیم و مهم‌ترین نکات را ذکر کنیم. اگر شما نیز دراین‌رابطه نظر و تجربه‌ای دارید با ما در میان بگذارید.

 
سوال یا نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید
نویسنده
authorتیم نویسندگان سپهر
رویاتو بساز!همین الان فروشگاه اینترنتی خودت رو بساز (کاملا رایگان)
با صندوق فروشگاهی، هم حضوری
بفروش هم آنلاین!

برای شروع یک کسب و کار رویایی آماده اید؟

هنوز شک دارید! برای مشاوره تماس بگیرید:۰۲۱-۴۷۶۲۳۰۳۰