
7 ویژگی مشترک کارآفرینان موفق
کارآفرین به شخصی گفته می شود که توانایی راه اندازی و ایجاد روش های جدید و خلاقانه در هر اموری را داشته باشد و بتواند یک ایده اولیه را به یک فعالیت پر رونق تبدیل کند. همه ما می توانیم یک کارآفرین باشیم، چه کارمند، چه کشاورز و ... در هر پست و مقامی که باشیم در راه انجام فعالیت های خود دست به کارآفرینی بزنیم و ایده های خود برای بهبود انجام کارها به واقعیت تبدیل کنیم.
یک کشاورز می تواند با راه اندازی روشهای جدید کاشت، آبیاری، نگهداری و ... کمیت یا کیفیت محصولات خود را بالا ببرد. یک کارمند می تواند برای انجام فعالیت های روزانه و البته در چهارچوب اختیارات خود روشهای جدیدی را اختیار کند تا انجام کارها برای خود و ارباب رجوع سریعتر و با کیفیت بالاتری صورت پذیرد. یک مهندس یا شرکت می تواند با قبول هزینه های تولید آزمایشگاهی، نمونه ای از یک محصول را تولید کرده و در صورت مفید بودن آنرا تولید انبوه نماید و به جامعه خود خدمت کند. یک مربی تیم فوتبال می تواند با اتخاذ روشهای مدیریتی و چیدن یک تیم به موفقیت های بسیار دست پیدا کند و ...
همانطور که مشاهده می کنید در تمام مثالهایی که آورده شد نوعی ریسک وجود دارد. این ریسک ممکن است باعث از بین رفتن محصول کشاورز شود یا باعث شود تا کارمند توبیخ یا اخراج شود و یا سرمایه گذاری آن مهندس یا شرکت به هدر رود و دست آخر آنکه آن مربی تیم ممکن است سمت یا اعتبار خود را از دست دهد. بنابراین مشاهده می کنید که بسادگی میتوان این نتیجه را گرفت که "کارآفرینی بدون ریسک امکان پذیر نمی باشد."
در اینجا ویژگی هایی که در اغلب کارآفرینان مشترک است ذکر شده است :
1-انگیزه
انگیزه یعنی داشتن دلیل برای انجام کار. همه می دانیم برای انجام هر کاری به یک دلیل نیاز است و دلیلی که شما دارید از نگرش شما به زندگی ناشی می شود. بنابراین چشم انداز شما باید به اندازه کافی بزرگ باشد، تا برای شما ایجاد انگیزه ، شور و شوق نماید. کارآفرین انگیزه داخلی بالایی برای انجام کار دارد. دقت کنید که اگر فردی کاری را انجام دهد بدون اینکه انگیزه ای داشته باشد، در هر لحظه ممکن است که آن کار را رها کند. اما در درون کارآفرین نیروی انگیزشی بالایی وجود دارد که تا زنده هست او را به سمت کار و فعالیت سوق می دهد.
2-خوش بینی
این بدیهی است که وقتی سخن از احتمالات و خطر کردن پیش می آید با بدبینی نمی توان کاری از پیش برد. فرد کار آفرین می خواهد خطر کند، قرار است سختی ها را پشت سر بگذارد سال ها زحمت بکشد سرمایه خود را به خطر بیندازد، از فرصت های کوچکتر چشم پوشی کند از عمر خودش مایه بگذارد تا طعم خوش موفقیت را بچشد ولی در ابتدای راه و در کل این مسیر همیشه می تواند از آن کار دست بکشد حال با این توضیحات به نظر شما آیا بدون خوش بینی می توان موفق بود؟ فراموش نکنید افراد موفق و ثروتمند، باهوش ترین افراد جامعه نیستند کاری را که آنها انجام داده اند بسیاری از افراد هم می توانسته اند انجام دهند. ولی شاید خوشبینی باعث شده باشد که آنها دست به کار شوند و سایر افراد جامعه با بدبینی از شروع آن کار صرف نظر کرده باشند .
خوش بینی به ما کمک می کند در میان سختی ها و مشکلات با امید و اطمینان به جلو پیش برویم چون اگر خوش بین باشیم با سعی و تلاش همیشه راهی پیدا خواهیم کرد.
3- پشتکار
کار آفرینان باید قادر به مقابله با موانع باشند. موفقیت در کسب و کار یک شبه بدست نمی آید و عملی کردن ایده های خود، در این راه زمان می برد. یک کار آفرین علاوه بر اینکه رویایی بزرگ دارد و فردی خوش بین است پر تلاش و سخت کوش هم هست چون لازمه موفقیت سخت کار کردن است. بدون تلاش یک هدف بزرگ فقط رویایی روی آب است کارآفرین ها باید بتوانند خود را در بازاری که رقابتی شدید بین غول ها در میان است مطرح کنند یا محصولی جدید وارد بازار کنند. آنها باید بتوانند در کمترین زمان بهترین کیفیت را ارائه دهند تا برای خود در بازار به عنوان یک تازه وارد جایی باز کنند و خود را به مشتریان بشناسانند. و این ممکن نیست مگر با کار و تلاش زیاد و جمع آوری نتایج و سپس بهبود روش های قبل و این روند باید مرتب تکرار شود. در چنین شرایطی شما همیشه از رقبا جلوتر هستید و هر حرکتی که انجام می دهید تبدیل به الگویی برای آنها می شود.
در همین رابطه بخوانید : داستان موفقیت کسب و کارهای اینترنتی با سپهر
4- کاردانی
توانایی حیاتی برای یک کارآفرین این است که بداند چطور از آنچه دارد، بهترین استفاده را ببرد. در کسب و کار، کار آفرین موفق درباره هدف و ایده خود تحقیق می کند شرایط بازار را می سنجد و آنگاه در جهت صحیح حرکت می کند. دارایی های خود را بهترین صورت حفظ نموده و سپس ارتقا می دهند. افراد کار آفرین افرادی هستند که شغل جدیدی را با موفقیت راه اندازی کرده اند و آنرا به جایی رسانده اند که هزینه زندگی خود و چند خانواده دیگر را تامین می کنند. و این امکان پذیر نیست مگر با پیش بینی هزینه ها، بازار، حداقل و حداکثر درآمد، مشکلات احتمالی، فرصت ها و... .
5- داشتن یک ذهن باز
داشتن ذهن باز به این معنی است که بخواهید ایده های جدید و متفاوت را بررسی یا دریافت کنید. یعنی انعطاف پذیر باشید و خودتان را با تجربیات و ایده های جدید وفق دهید. دنیای امروز بیشتر از گذشته در حال تغییر و تحول است. برای همگام شدن با آن باید نسبت به تجربیات جدید و راه های نو نگاه کردن به مسائل فکر بازی داشته باشیم. اگر خودمان را به روز نگه نداریم از تکنولوژی های شگفت انگیز جدید مثل اینترنت، تلفن همراه، عکاسی دیجیتال و امثال آن عقب می مانیم. این تکنولوژی ها زندگی ما را ساده تر و هر روز جذاب تر می کنند.
افرادی که فکر باز و روشنی دارند می توانند نقطه نظراتشان را در مواجهه با واقعیات و اتفاقات جدید تغییر دهند. آنهایی که چنین طرز فکری ندارند، دربرابر هر نوع تغییری مقاومت می کنند و زندگی برایشان چندان رضایت بخش نیست.
افراد کارآفرینی که ذهنی باز و روشن دارند:
- دیگران را راحت تر قبول می کنند و کمتر قضاوت و پیشداوری می کنند.
- خوش بین تر هستند و بیشترین استفاده را از زندگی می برند.
- استرس کمتری دارند چون آمادگی بیشتری برای تغییر دارند.
- مهارت بیشتری در حل مشکل دارند.
- دوست دارند بیشتر و بیشتر یاد بگیرند و درنتیجه افراد جالب تری هستند.
کارآفرینان کسانی هستند که سعی می کنند کار ها را به شیوه ای متفاوت امتحان کنند. این همان صفتی است که نه تنها برای شروع یک کار جدید لازم و مفید است بلکه اگر چنین شخصی مدیر یک سازمان باشد این نگرش او خونی تازه در رگهای آن سازمان جاری خواهد کرد.
6-طبیعت اسفنج گونه
کار آفرین خود را درگیر یک فرایند یادگیری مداوم می کند. اگر شما مایل به یادگیری نیستید، توصیه می کنم همین حالا فکر ایجاد یک استارتاپ را از سر بیرون کنید . کارآفرین موفق همواره در حال یادگیری و جذب اطلاعات بیشتر است . درست مثل یک اسفنج که همیشه میل به جذب آب دارد.
کار آفرینان عطش شدیدی به یادگیری دارند آنها رازی بزرگ را دریافته اند و آن قدرت مطالعه و دانش است یک کارآفرین پیشرو همیشه از تجربیات دیگران حداکثر استفاده را می کند تا آزمایشات انجام شده را دوباره تکرار نکند و بتواند از کوتاهترین راه مسیر موفقیت را طی کند.
7- جسارت
فرد کار آفرین جسارت خطر کردن و خارج شدن از حصار امنی که در آن گیر کرده است را دارد البته این دیوار بیشتر در ذهن ما وجود دارد و بیرون آمدن از آن احتیاج به انگیزه و جسارت دارد. به قول مولانا
تو مبین جهان ز بیرون که جهان درون دیده است / چو دو دیده را ببیندی ز جهان، جهان نماند
این جسارت فقط برای خارج شدن از حصار امن لازم است پس از آن متوجه می شوید که آن ناحیه امنی که در ذهن خود ساخته بودید خیالاتی بیش نبوده است خواهید فهمید که امنیت واقعی از کارو تلاش، صداقت، افزایش مهارت ها و... بوجود خواهد آمد.